1/2/18

Brigades de Solidaritat 2018

FotoLa Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya i l’Associació Catalana per la Pau han obert el procés d'inscripció a les Brigades de Solidaritat per aquest estiu, que són un compromís de caràcter voluntari, en la formació i sensibilització sobre els problemes que afecten els pobles del Sud i d’apropament a l’experiència de les organitzacions socials i sindicals que treballen pel canvi social.
Aquest any són quatre els països de destinació: Colòmbia, Palestina, R.D. Congo i Mèxic.

Colòmbia
En un moment d’especial rellevància històrica i social per al país, els integrants de la Brigada es reuniran amb les principals organitzacions sindicals i de defensa dels drets humans, i també visitaran diferents comunitats de base camperola, que es troben entre les més afectades pel conflicte armat.

Palestina
De la mà de Palestinian Farmers Union, les dues Brigades (una el juliol i l’altra, l’agost) coneixeran la feina de les cooperatives agrícoles de Salfeet, Jericho, Ramallah i Tulkarem, imprescindibles per a la resistència davant l’ocupació israeliana.

R.D. Congo
Aquí la Brigada anirà acompanyada de l’organització local Etoile du Sud, que lluita per assegurar el dret a la salut de la població i, especialment, les dones, mitjançant la formació, el treball en xarxa i la construcció d’un moviment a nivell nacional pel Dret a la Salut.

Mèxic
L’Observatori de Drets Humans dels Pobles i l’Assemblea dels Pobles acolliran la nova Brigada a Oaxaca, per conèixer de primera mà el seu treball en defensa del territori, de l’educació pública gratuïta i dels drets humans. Coneixerà diferents comunitats indígenes que han estat agredides per grups paramilitars.

Com participar-hi?

Entre els mesos de febrer i abril s’han organitzat diverses xerrades informatives, durant les quals es detallaran tots els requisits formals necessaris per formar part d’una Brigada. Les persones interessades, una vegada hagin assistit a una d’aquestes xerrades, podran omplir el formulari d’inscripció per fer una primera entrevista.

Les xerrades previstes es faran al local de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona) i són:

- Dijous, 1 de febrer a les 19.00 h
- Dimarts 20 de febrer, a les 19.00 h
- Dijous, 14 de març, a les 19.00 h
- Divendres 6 d'abril, a les 19.00 h
- Dimarts 24 d'abril, a les 19.00 h

A finals d’abril es formaran les Brigades, els membres de les quals hauran d’assistir obligatòriament a un cap de setmana de formació.

Per a més informació www.estiudesolidaritat.cat

No hay comentarios: